Alle categoriëen

Informatie

Zorg voor het milieu

Ooit werkte iedere drukkerij met lood. Als een van de eerste drukkerijen in Nederland besloot Drukkerij Janssen deze milieubelastende methode achter zich te laten en nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf te introduceren. Al in 1967 werd bij ons gestart met het produceren volgens het offset principe. Deze milieuvriendelijkere manier van werken werd in het begin van de jaren negentig verder geoptimaliseerd. Investeringen in nieuwe technieken maakten het vanaf toen mogelijk steeds minder chemie en alcohol te gebruiken.

Janssen Grafimedia produceert nog altijd volgens de strengste milieu-eisen die in de grafische industrie denkbaar zijn. We hebben er bewust voor gekozen geen energieverslindende technieken toe te passen.

Janssen Grafimedia produceert al haar drukwerk op FSC gecertificeerd papier. Het FSC keurmerk staat voor goed beheer van zowel tropische als niet-tropische bossen. Met het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die dit niet doen. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker, u dus. Kijk voor meer informatie op www.fsc.nl.